Fotoresor 2018

Under 2018 reser vi på fotoresor till Costa Rica, Varanger (Nordnorge), Extremadura (Spanien) och Ungern. På flera av resorna är det fotografering från gömslen och på några av resorna fotograferar vi vid fågelmatningar. Det blir även handledning om fototeknik m m från AviFaunas reseledare. Vi reser i små grupper och koncentrerar oss på fotograferingen. Räkna med många läckra motiv under resorna!
Hitta din resa
 
Nyheter från AviFauna
 
2017-08-27
Falsterbo Bird Show 2017

Helgen 1–3 september är det dags för årets Falsterbo Bird Show, Nordens största skådarmässa! AviFauna finns givetvis på plats och vi har med oss katalogen för resorna 2018. Rykande färsk! AviFaunas reseledare Magnus Ullman och Ola Bondesson håller dessutom föredrag om Iran (fredagen) och Marocko (lördagen).

 

Besök gärna oss och prata resor! 

 

Här är hela programmet för FBS 2018 

2017-08-11
Rapport om Hinde's Babbler

För två år sedan sponsrade AviFaunas fågelskyddsfond ett kenyanskt projekt som syftade till att sprida kunskap om den för landet endemiska Hinde's Babbler och dess behov för att fortleva. Nu kan vi lämna en liten uppdatering om hur det har gått.

2017-08-11
AviFauna stöder våtmarksinventering på Madagaskar

AviFaunas fågelskyddsfond kommer att sponsra en tvåveckors-expedition till Ambonara Wetlands på västra Madagaskar i oktober–november 2017.

2017-05-09
Flygbiljetter

AviFauna säljer resorna utan flyg. Anledningen till det är att vi inte kan sälja lika billiga biljetter som du själv kan hitta på nätet. Däremot kan vi, och hjälper gärna till med på uppdrag av våra resenärer, ordna flygbiljett till resan.

2017-05-08
Börja skåda fågel på nytt

AviFaunas reseledare är inte bara ute och reser. Några av dem hinner också skriva böcker. Nu har Gigi Sahlstrand, tillsammans med författarkollegan Eva Stenvång Lindqvist, gett ut en ny version av Börja skåda fågel. Det har hänt mycket inom skådningen sedan första upplagan kom ut för sju år sedan.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-05-08
Ny bok från Magnus Ullman

Magnus Ullman fortsätter att förse oss med förnämliga fågellokalsguider. Turen har nu kommit till Svealands bästa fågellokaler.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-03-28
Fotoresa till Varanger 2018

Det är dags för en ny fotoresa till Varanger i nordligaste Norge. Det är några år sedan vi arrangerade vår första resa dit. Med mycket lyckat resultat därtill. Vi reser med liten grupp till Båtsfjord och Pasvikdalen 8–12 mars, lagom när ljuset tar över och praktejdrarnas och alförrädarnas hannar har anlagt sin läckra häckningsdräkter. Mikael Arinder leder resan.

2017-03-23
350 000 £ till fågelskydd

Från förra årets "Birdfair" donerades imponerande 350 000 £ till BirdLife International för arbete med hotade fågelområden (IBA) i Afrika, bl.a. på Madagaskar där de flesta skogarna nu är nerhuggna (se bild ovan). Vad har det med AviFauna att göra? Jo, en del av dessa pengar kom från vår fågelskyddsfond, som i sin tur byggs upp av att varje AviFauna-resenär bidrar med en "avgift" om 150 kr/vecka. Tack ska ni ha! Läs nyheten på BirdLife Internationals webbsida.

2017-03-20
Birds of the Middle East på arabiska

I januari presenterade vi med stolthet den första utgåvan av Birds of Bolivia, vars publikation AviFauna bidragit till med ekonomiska medel. Nu har ett annat betydelsefullt bokprojekt lanserats med hjälp av pengar från vår fågelskyddsfond — den uppdaterade versionen av den klassiska Birds of the Middle East på arabiska. Inom kort kommer den också att komma som app. Läs mer på OSME:s webbsida.

2017-03-09
Fotoresa till Ungern 2018

AviFauna fotoresa till Ungern förra året var en riktig succé. Vem vill inte fotografera läckra fåglar och samtidigt bo bra och äta gott under några dagar. Reseledaren Anders Blomdahl har lagt ut en film på Youtube från resan 2016. Känner du dig osäker inför resmålet känns det garanterat bättre efter att du sett filmen.

Här är filmen från resan 2016

Här kan du läsa mera om resan 

I blickfånget
 
2017-09-25
São Tomé & Príncipe 2017

Under perioden 15– 29 september reser Teet Sirotkin med en AviFaunagrupp till öarna São Tomé och Príncipe i Guineabukten. Det är inte många skådare som besökt dessa endemrika öar. Vi kommer att gotta oss med skådning i regnskog och eftger havsfåglar. Ibland blir det också havssköldpaddor och valar på programmet.
Senaste nytt: 25 september. "... troligen den mest ansträngande vandringen som genomförts på en AviFauna-resa".

2017-09-24
Peru 2017

Under perioden 14–29 september reser Daniel Bengtsson med en AviFaunagrupp till södra Peru. Här väntar skådning bl a i Anderna och fågelrika områden i Amazonas. Dessutom besöker vi Machu Picchu.
Senaste nytt: 24 september. Skådning längs vägen tillbaka till Cusco.

2017-09-23
Georgien med Batumi 2017

Under perioden 18–25 september reser Tomas Axén Haraldsson med en AviFaunagrupp till Georgien. Vi kommer att ta del av rovfågelssträcket här, som är i världsklass. Det blir även skådning i våtmarker och så klart besöker vi högre höjder i Kaukasus för att kolla efter specialarterna som finns där.
Senaste nytt: 23 september. Transportdag till Mestia i Kaukasus. 

2017-09-22
Norra Marocko 2017

Under perioden 14–22 september reser Gigi Sahsltrand med en AviFaunagrupp till norra Marocko. Vi kommer att skåda i våtmarker, bergsskogar och utöver fåglar även träffa på berbermakaker. Vi besöker också några världsarv.
Senaste nytt: 22 september. Hemresa.

2017-05-12
Nya reserapporter 2017

Reserapporterna för de inledande resorna 2017 finns på hemsidan sedan en tid tillbaka. Flera rapporter är på gång den närmaste tiden.

Här finns de senaste reserapporterna 

Platser kvar just nu!
 
2017-09-15
Belize & Guatemala, mars 2018

Häftiga fåglar och Mayakultur. Detta är innehållet på premiärresan till Belize och Guatemala i mars nästa år. Samtidigt som vi skådar efter läckra fåglar som Crested Guan, Ocellated Turkey och Orange-breasted Falcon är vi omgivna av välbevarade ruiner från Mayakulturen. Som vanligt reser vi i lien grupp.

2017-08-27
Rödhalsade gäss i Bulgarien 2018

Följ med AviFaunas Carl-Axel Bauer på en unik resa till Bulgarien i februari 2018. Det blir en resa med fokus på övervintrande rödhalsade gäss i tiotusental och bläsgäss i hundratusental! Dessutom letar vi upp kul hackspettar och balkanmes bland flera andra arter typiska för sydöstra Europa. Det här är onekligen en annorlunda skådarresa med ovanliga fågelmöten.

2017-08-27
Namibia med Guldkant 2018

I januari 2018 reser AviFaunas Göran Pettersson med en grupp till Namibia. Det blir vår första Guldkantsresa dit efter den lyckade Guldkantsresan till Botswana förra året. Som vanligt reser vi i en liten grupp och bor extra bekvämt. Räkna med många intryck under resan. Namibia bjuder på läckra miljöer, bra skådning och många däggdjursarter.

Läs mera om resan här 

© AviFauna / Sveriges Ornitologiska Förening 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin